Kozijnen en deuren

Bij het Kozijnenhuys werken we met de beste kwaliteit kunststof kozijnen die wij Duitsland laten produceren. Onze producten hebben verschillende keurmerken, waaronder KOMO, CE markering, RAL en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

De juiste beslissing met Het Kozijnenhuys.

De aankoop van  kozijnen is een vertrouwenszaak, immers iedere verkoper pretendeert het beste product in huis te hebben.

Wij zullen u alvast een eind in de goede richting helpen: De zorgvuldige verwerking van ons product garandeert een levensduur van 50 jaar. Het optimaal functioneren van uw kozijnen voor een zolang mogelijk tijd, vereist van u de juiste beslissing om te kiezen voor de beste kwaliteit. Neemt u ons in vertrouwen dan helpen wij u bij het maken van de juiste keuze, voor jarenlang woongenot van onze kwaliteit producten.

Download hieronder de brochures van onze meest verkochte profielen.
A4 softline 116 NL 2020-2021
A4 softline 116 NL Retro 2020-2021
A4 softline 82 AD 2020-2021
A4 softline 82 MD 2020-2021

De huidige generatie kozijnen moeten voldoen aan eisen van energiebesparing en isolatie en ventilatie. Door de 100% afsluiting van de huidige energiebesparende kozijnen is het noodzakelijk om voldoende ventilatie mogelijkheden te creëren. In het bijzonder in badkamer, keuken en slaapkamers ontstaat veel luchtvochtigheid deze moet regelmatig geventileerd worden. Dit om te voorkomen dat schimmels en sporen zich kunnen nestellen en schadelijk zijn voor uw gezondheid. De parallelafstelling van het AERO-TECT® Kozijn is de oplossing voor dit probleem, deze zorgt voor continue, effectieve en veilige basis ventilatie. Verbruikte en vochtige lucht wordt gelijkmatig en via natuurlijke weg gezuiverd en creëert een gezond woonklimaat. Per uur kan kan er met AERO-TECT® 30% van een ruimte gezuiverd worden.

AERO-TECT®Kozijn is vergrendeld als gesloten raam en is dus inbraakveilig!

Kozijnen en deuren

In uw eigen huis wilt u zich natuurlijk veilig voelen. De kwaliteit van uw deuren speelt een belangrijke rol bij dit gevoel van veiligheid. Bij Het Kozijnenhuys hebben wij een ruim assortiment van klassiek tot modern in een veel fout aan kleuren, glassoorten, hang en sluitwerk en designs. 

Ook heeft Het Kozijnenhuys verschillende mogelijkheden om de veiligheid en toegankelijkheid van uw deur uit te breiden. Alle deuren zijn te verkrijgen in Kunststof en aluminium of een combinatie van beiden, om zo uw deur tot in het kleinste detail naar uw wensen aan te passen.

Kunststof deuren

“Deuren die sluiten als een kluis”

Met een kunststof deur van het Kozijnenhuys bent u verzekerd van een perfect sluitende deur.

Uw voordeur geeft uw voorstelling van design, behaaglijkheid en veiligheid weer. Bij Het Kozijnenhuys hebt keuze uit meer dan 100 modellen voordeuren, van klassiek tot modern. Door onze jarenlange ervaring zijn wij instaat kwaliteit te onderscheiden. De juiste keuze van uw voordeur houdt niet op bij het uitzoeken van het gewenste model, zeker zo belangrijk is het functioneren van de deur. Voor het optimaal functioneren van een kunststof deur moet het juiste hang en sluitwerk toegepast worden.

Waar de meeste kunststof kozijnen leveranciers kiezen voor 2-voudige opdek scharnieren, leveren wij standaard 3-voudige verzonken scharnieren op al onze kunststof deuren. In de praktijk komt het vaak voor dat 2-voudige scharnieren, door het hoge gewicht van de deur, scheef gaan hangen, met als gevolg dat de deur niet goed meer sluit. Toch verkopen 9 van de 10 kozijnenbedrijven dit soort scharnieren en wordt er slechts 2 jaar garantie op gegeven, waarna in veel gevallen de scharnieren aan vervanging toe zijn.

Bij onze 3-voudige verzonken scharnieren wordt de belasting van de deur middels 2 zelfsmerende kunststof lagers per scharnier opgevangen, het scharnier zit bevestigd in de sponning van de deur waardoor de bevestigingspunten op de deur niet zichtbaar zijn in gesloten toestand, dit in tegenstelling tot 2-voudige scharnieren waarbij de bevestigingspunten van het scharnier hinderlijk zichtbaar zijn. Ook zijn alle deuren voorzien van ISOSTONE onderdorpel om zo het vloerpijl 0 zo laag mogelijk te houden en het geeft een uitstraling van hardstenen onderdorpel.

Download hier de AUTO LOCK ® brochure.

Kunststof en werking

Wat niet altijd vermeld wordt is dat kunststof in extreme gevallen gevoelig kan zijn voor temperatuur verschillen, dus minimale krimp of uitzetting. Bij deuren luistert dit erg nauw als niet de juiste voorzorg maatregelen worden geïnstalleerd zoals een staal constructie binnenin het profiel, wat bij Het Kozijnenhuys tot de standaard behoord. 

Uit onze eigen ervaring blijkt dat, met name bij deuren op het zuiden en uitgevoerd in een donkere kleur, gevoeliger zijn voor uitzetten en krimpen. Door onze unieke aanvullende automatische 3-puntsvergrendeling, kan dit worden voorkomen. Dit wil zeggen dat wanneer de deur wordt dicht gedaan, de deur aan de sluitzijde automatisch op 3 punten wordt vergrendeld.

Auto-Lock® – Automatische meerpuntsvergrendeling

Het Auto-Lock® systeem is een automatische 4 voudige meerpuntsvergrendeling met 3 automatische vergrendelpunten. 3 vergrendelpunten zijn tegen terugduwen geblokkeerd en bieden hierdoor een optimale inbraakbeveiliging. Zo is het zogenaamde flipperen (het wegduwen van het dagslot met behulp van hard stuk plastic zoals een creditkaard of bankpas) niet mogelijk! Dit betekent dat een voordeur (met vaste greep) voorzien van Auto-Lock® in het dagslot inbraakveilig is, ook als u s’avonds vergeet de deur geheel af te sluiten!

Ons advies

De voordeuren van Het Kozijnenhuys leveren wij alleen met ons unieke 3-voudige verzonken scharnieren in plaats van opdekscharnieren en het unieke Auto-Lock® systeem (op aanvraag hebben wij ook een basis uitvoering ). 

3-voudig verzonken scharnier zijn speciaal ontworpen voor het opvangen van een hoge deurbelasting en zeer fraai afgewerkt zonder een hinderlijk zichtbare bevestigingsplaat. Standaard 3-puntsvergrendeling alleen op 3 punten vergrendeld d.m.v. sleutel bediening 2-voudig scharnier, door te zware belasting op het scharnier is duidelijk zichtbaar dat het scharnier scheef staat, met als gevolg een niet goed sluitende deur.

Maatwerk en montage

 Alle kozijnen van Het Kozijnenhuys worden door onze fabrikant op maat gemaakt om zo aan de wensen van onze klanten te voldoen. Door onze montage kunnen wij ons onderscheiden omdat wij gebruik maken van hoogwaardige materialen en vakmanschap van onze monteurs. Door onze jarenlange ervaring in de kozijnenbranche kunt u rekenen op service en garantie.

Direct meer informatie? Neem contact met ons op!
Scroll naar top