Onderstaand vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Bel ons dan op 06-43547725 of laat uw gegevens achter via onderstaande button.

Nee, ook met minder goed weer wordt gemonteerd. Alleen onder extreme weersomstandigheden kan er niet gemonteerd worden, dit zullen wij altijd met u overleggen.
Alle kozijnenmontages zijn inclusieve afwerking met MDF gefolieerd in de kleur van het kozijn en vensterbanken waar noodzakelijk, dus onderhoudsvrij opgeleverd. In overleg kan er ook voor alternatief afwerking of zonder afwerking worden geleverd.
Wij proberen zo weinig mogelijk overlast te verzorgen maar het kan natuurlijk niet geruisloos.
Wij verzoeken u om 1 meter vrij te maken waar er gemonteerd moet worden (uitzonderingen daargelaten) en vensterbaken vrij te maken. Ook verzoeken wij u alle raamdecoratie te verwijderen, deze wordt niet door onze monteurs opgehangen tenzij anders afgesproken. Wij adviseren om elektrische apparatuur af te dekken en het helpt om het een en ander af te dekken met schildersfolie, i.v.m. stof. Kozijnen die wij demonteren worden de zelfde dag vervangen door nieuwe kozijnen en wij voeren alle oude materialen af.

De huidige generatie kozijnen moeten voldoen aan eisen van energiebesparing en isolatie en ventilatie. Door de 100% afsluiting van de huidige energiebesparende kozijnen is het noodzakelijk om voldoende ventilatie mogelijkheden te creëren. In het bijzonder in badkamer, keuken en slaapkamers ontstaat veel luchtvochtigheid deze moet regelmatig geventileerd worden. Dit om te voorkomen dat schimmels en sporen zich kunnen nestellen en schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Er zijn verschillende opties voor ventilatie bij vast-raam een ventilatierooster en bij een draaikiep-raam een kiepstand en een spaarventilatiestand. Het Kozijnenhuys onderscheid zich echter met het vernieuwende AERO-TECT® ventilatie systeem.
De parallelafstelling van het AERO-TECT® Kozijn is de oplossing voor dit probleem, deze zorgt voor continue, effectieve en veilige basis ventilatie. Verbruikte en vochtige lucht wordt gelijkmatig en via natuurlijke weg gezuiverd en creëert een gezond woonklimaat.
AERO-TECT® Kozijn is vergrendeld als gesloten raam en is dus inbraakveilig!!

Kunststofkozijn zijn in diverse kleuren te verkrijgen met houtnerf zowel binnen als buiten, wel zijn crème en wit de meest geleverde kleuren voor binnen en vaste delen.
Ook hier kunnen wij u adviseren tijdens een vrijblijvende afspraak en u kunt ons kleuren overzicht bekijken bij producten / kozijnen.
De kozijnen van Het Kozijnenhuys geven u een veilig gevoel, want onze kozijnen zijn tegen inbraak getest en voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Door onze productie in Duitsland de bakermat van kunststofkozijnen voldoen wij aan de strengste Duitse normen zoals het RAL Güteziechen für Fenster und Kunststof en de daarbij behorende CE normen.
Verder zijn er mogelijkheden om deuren en ramen te voorzien met diverse veiligheidsproducten. Vraag naar onze mogelijkheden!
Het onderhoud en schoonmaken is zeer eenvoudig, u kunt dit doen tijdens het ramen zemen.
Met een vochtige doek schoonmaken volstaat, gebruik nooit chemische middelen zoals thinner op de kozijnen deze kunnen schadelijk zijn. Als u echt hardnekkige vuiligheid op de kozijnen heeft vraag ons dan om advies. Tevens hebben wij diverse onderhoudsets in ons assortiment.
De kozijnen van Het Kozijnenhuys zijn gemaakt van isolerende profielsystemen en kan voorzien worden van diverse soorten isolerende beglazing.

Dit biedt de volgende voordelen:

  • De kunststofkozijnen zijn onderhoudsarm en bespaart schilderwerk. U hoeft dus  geen schadelijke verfsoorten te gebruiken.
  • Kunststofkozijnen hebben een extreem hoge thermische isolatie waardoor u bespaart op energiekosten en minder fossiele brandstoffen gebruikt.
  • Kunststoffen zijn 100% recyclebaar en bevat reeds gerecycled materiaal. De profielen worden vervaardigt met een “groene” loodvrije receptuur en onze fabrikant voldoet aan alle Europese milieueisen.
Allereerst zijn het twee totaal verschillende materialen met andere eigenschappen.
Het was zo dat door de vele mogelijkheden van kunststof kozijnen deze duurder waren dan die van hout. Maar inmiddels is door de sterk gestegen houtprijzen en het tekort aan goede kwaliteit hout deze verhouding sterk veranderd. In verhouding is kunststof goedkoper dan hout omdat het kunststof veel meer mogelijkheden heeft en een onderhoudsarm product is en dat hout veel onderhoud vraagt en nieuw in grondverf wordt geleverd dus er eerst nog een schilder aan te pas komt. Maar er zullen altijd klanten zijn die kiezen voor kunststof of hout en wij zijn graag bereid uw in deze keuze te adviseren.
Tenzij anders overeengekomen wordt u wordt verzocht om binnen 8 dagen na levering te betalen. Indien het om grote bedragen gaat, kan het zijn dat wij om een aanbetaling vragen. Dit zullen wij in overleg met u afstemmen.

Wilt u zeker weten dat uw investering u jarenlang woonplezier oplevert? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Neem contact op